Tomaten-Asperge Orzo met een Spaanse twist

Tomaten-Asperge Orzo met een Spaanse twist

Omschrijving

Bereidingswijze

  1. Snijd de chorizo in blokjes. Halveer de cherrytomaten en snijd de groene asperges in stukjes van 4 cm.

  2. Verhit een hapjespan op het vuur en bak de chorizo op middelhoog vuur in 5 minuten knapperig. Schep met een schuimspaan uit de pan en bewaar. Schep de cherrytomaten in de pan bij het achtergebleven vet en bak 5 minuten mee. Plet de tomaatjes een beetje met een pureestamper. Voeg het bouillonblokje en orzo toe en schep om. Schenk er nog 300 ml heet water bij.

  3. Kook de orzo in zo’n 10 minuten gaar in de tomaten, voeg de laatste drie minuten de groene asperge toe. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Snijd de bosui in dunne ringen.

  5. Voeg de bosui en chorizo op het laatste moment toe aan de orzo.

Tip: ook lekker met een scheut witte wijn en een kneepje citroensap.

Tip: geen aspergeseizoen? Diepvries tuinerwtjes zijn ook heerlijk in deze orzo.