Tomaten Galette (vega)

Tomaten Galette (vega)

Omschrijving

Heel vaak loop ik zelf tegen het feit aan dat ik deeg maken veel werk vind. Daarom gebruik ik graag de standaard deegjes op rol die in de webshop te krijgen zijn. Maar met Pasen mag je natuurlijk extra uitpakken en mag er iets meer werk in zitten; dus we dachten, we maken ons eigen deeg! En weet je wat? Eigenlijk was het supersnel gedaan. Dit deeg heb je zo gemengd, en moet net zo lang rusten als het duurt om de rest van de ingrediënten te snijden. 

Receptuur & koken: Kelly Knijn (stagiaire Wauw Factory & Hofweb)
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Meng het bloem met de blokjes koude boter, voeg de Italiaanse kruiden en zout toe. Meng het goed door elkaar. Voeg vervolgens het eigeel toe en meng goed door, voeg het water beetje bij beetje toe tot er een deeg ontstaat. Kneed het niet helemaal glad. Zet het deeg ongeveer 15 mintuen in de koelkast.
     
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
     
  3. Snij de prei in dunne ringen en was deze goed. Snijd de ui in partjes. Snijd de tomaten in verschillende groottes, eigenlijk wat je zelf mooi vindt. 
     
  4. Rol het deeg uit en besmeer met zwarte tapanade, leg hierop de prei, rode ui, tomaten en de kappertjes en doe dit meerdere keren zodat er laagjes ontstaan.
     
  5. Vouw de randjes om naar binnen en bestrijk ze met het losgeklopte ei.
     
  6. Bak de galette in de hete oven in 40 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi met de peterselie en peper en zout naar smaak.