Tomatenpizza (vegan)

Tomatenpizza (vegan)

Omschrijving

Deze pizza is net even anders. Door de verschillende groottes en kleurtjes van de tomaat wordt ie lekker robuust. In de oven rooster je de tomaat lekker hartig, samen met de olijventapenade zorgt dat ervoor dat je de kaas eigenlijk niet eens meer mist.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het pizzadeeg hierop uit.
     
  2. Hak de knoflook fijn en roer deze door de tappenade. Spreid de tapenade uit over het pizzadeeg.
     
  3. Halveer de kleine tomaten en snijd de grotere in plakjes. Verdeel ze over de pizzabodem met de schil naar onderen. Besprenkel met wat olijfolie en peper en zout naar smaak. Leg er de takjes rozemarijn op. Bestrooi als laatste met de pijnboompitten.
     
  4. Bak de pizza in de hete oven in 15 minuten goudbruin en knapperig. Bestrooi voor het serveren eventueel met blaadjes basilicum.