Tomatensalade met geroosterde Kikkererwten

Tomatensalade met geroosterde Kikkererwten
Download pdf

Het recept

Geroosterde kikkererwten, daar eet ik van door! En als ik dan ook nog Ras El Hanout kruiden toevoeg, wordt het helemaal onweerstaanbaar! Deze salade verrast je door de vinaigrette met appel-zwartebessensap en de vegan fêta, welke natuurlijk ook prima te vervangen is door die van de geit of schaap, ook heerlijk! 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze schoon en meng ze met de ras el hanout en een scheut olie. Bak ze in 10-15 minuten krokant in de hete oven.
     
  2. Snijd de tomaten in partjes en de rode ui in dunne ringen. Doe de olie, appel-zwartebessensap en citroensap (van geperste citroen) in een potje met zout en peper, doe de deksel erop en schud goed, zo maak je heel makkelijk een vinaigrette. 
     
  3. Giet de vinaigrette over de tomaten en hussel om. Hak de (optionele) munt grof en bestrooi de salade met de munt en de feto. Verdeel ten slotte de kikkererwten over de salade. 
     
  4. Eet de salade zo of serveer er platbrood bij. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten
  • 1 el ras el hanout
  • 750 g verschillende soorten tomaten (tomatenmix)
  • 1 rode ui
  • 4 el olijfolie
  • 3 eetlepels Appel-Zwartebessensap
  • 1 el citroensap
  • 1 bosje munt (optioneel)
  • ½ pakje feto
  • Olijfolie, peper & zout naar smaak