Tomatensoep met geroosterde Paprika en Aubergine

Tomatensoep met geroosterde Paprika en Aubergine

Omschrijving

Door de Paprika en Aubergine apart te roosteren in de oven smaakt deze soep mooi vol en zacht. Is ook prima als saus te gebruiken!

Bereidingswijze

  1. Doe de Aubergine en de Paprika ca. half uurtje á drie kwartier in de oven op 180 graden totdat de Paprika zwart begint te worden.
  2. Uien en knoflook snijden en in ruim olijfolie fruiten.
  3. Tomaten ontdoen van kroontje en in zijn geheel bij de ui en knoflook voegen en een half uurtje in gesloten pan laten koken. Af en toe doorroeren.
  4. Paprika en Aubergine uit de oven halen. De Aubergine zal nu heel rimpelig zijn. Het vruchtvlees laat zich er makkelijk uithalen. De schil gooi je weg, het vruchtvlees voeg je bij de soep.
  5. De Paprika’s ontdoe je van pitten en vel en voeg je ook toe aan de soep.
  6. Tomaten puree, Bouillonblokje, Mexicaanse kruiden, scheutje Ketjap en vers gemalen Peper toevoegen.
  7. Nu meng je de soep met de staafmixer tot een mooie rulle soep.
  8. Voeg nu alle bladeren van de Basilicum toe en maak fijn met de staafmixer.
  9. Dit geheel laat nog 5 á 10 minuten zachtjes door pruttelen en voeg naar wens nog wat peper, ketjap of Mexicaanse kruiden toe.

Heerlijk als soep, maar ook lekker als pasta saus!