Tonijnburger met roergebakken Boerenkool

Tonijnburger met roergebakken Boerenkool

Omschrijving

Soms wil je gewoon iets makkelijks, maar wel heel voedzaam en eiwitrijk. Helemaal in Januari, wanneer de goede voornemens weer voor de deur staan. Deze tonijnburger bestaat uit tonijn en kikkererwten, en is daarom rijk aan eiwitten.

Daarnaast is de burger ook heel makkelijk te maken. Ik serveerde hem in dit recept met een snelle roerbak van boerenkool, maar ook als echte hamburger op een broodje doet deze burger het goed. Serveer hem dan bijvoorbeeld met ravigotte saus en een koolsalade met rode kool. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Laat de blikjes tonijn en kikkererwten uitlekken en doe ze in de keukenmachine. Hak ze tot een grove pasta, er mogen nog wel stukjes in zitten. Voeg de eetlepels bloem toe en het ei, mix deze erdoor. Snipper de ui en de peterselie, spatel samen me de limoensap door het tonijnmengsel. Breng op smaak met peper en zout.
     
  2. Vorm met natte handen 8 kleine burgertjes van het tonijnmengsel. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
     
  3. Trek het blad van de boerenkool van de stengels af en was het goed. Dep droog. Schil de wortellen en snijd met een dunschiller in linten. Snijd de rode ui in reepjes. 
     
  4. Verhit olijfolie in een koekenpan en roerbak hierin de boerenkool met de ui en de wortel in 5 minuten zacht. Pers de knoflook erboven en voeg de Mexicaanse kruiden toe. Bak deze nog twee minuten mee.
     
  5. Verhit tegelijkertijd olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de burgers om en om in 8 minuten goudbruin op middelhoog vuur.
     
  6. Serveer de tonijnburgers met de boerenkool. Je kan de burgers ook serveren op broodjes, met zelfgemaakte ravigottesaus en sla.
     
  7. Lekker met aardappeltjes uit de oven.