Torentje van biet, appel en hazelnoot met Griekse yoghurt hazelnootdressing

Torentje van biet, appel en hazelnoot met Griekse yoghurt hazelnootdressing

Omschrijving

Hier maak je een wel heel goede sier mee; een torentje van rode biet en appel. Griekse yoghurt hazelnoot tijm dressing dient als heerlijk cement!

De dressing is teveel voor 6 torentjes, maar smaakt ook heerlijk als dip bij home made rode bieten chips of gemengde groente chips uit de oven.

Recept en foto: Lambertus

Bereidingswijze

  1. Kook de bieten totdat ze 75% gaar zijn, daarmee bedoel ik dat je ze niet zacht moet koken; moet er met een vork ik kunnen prikken. Laten afkoelen in de schil. De biet zal nu ook nog wat nagaren.
     
  2. Schil de appel, ontdoe ze van hun klokhuis en snijd ze in schijven van ca. 7 mm dik.

Dressing bereiden

  1. Doe de tijm, de peterselie en de geroosterde hazelnoten in de vijzel en stamp mooi fijn. Voeg nu de olijfolie, peper en zout en het sap van de citroen toe en stamp verder tot een mooie smeuïge ‘drizzle’.
     
  2. Doe 4 eetlepels Griekse yoghurt in een schaaltje en voeg de drizzle toe. Proeven en mogelijk nog wat peper en zout toevoegen. Klaar is je dressing.

Opbouwen van het torentje

  1. Ontdoe de rode biet van kop en staart en ontvel met de hand. Even afspoelen onder koud water en goed afdrogen.
  2. Met een appelboor een gat maken in de biet van kop tot staart en snijd de biet in dezelfde dikte schijven als de appel.
  3. Neem een mooi klein bordje waarop je wilt serveren. Leg hierop een grote schijf biet en schep daarop een mooie laag dressing.
  4. Hier bovenop leg je vervolgens een appel schijfje, welke je vervolgens bestrooid met stukjes geroosterde hazelnoot.
  5. Nu weer een schijfje biet en herhaal voorgaande totdat je 3 schijven biet hebt en 2 schijven appel.
  6. Rond af me een biet en bestrooi deze ook met hazelnoot.
  7. Bestrooi het bordje ook nog met wat stukjes hazelnoot.
  8. Bewaar op een koude plek totdat je serveert, liefst in de koelkast. Kunnen de smaken ook nog even mooi intrekken.
  9. De appel en de biet die je overhoud kun je eventueel in stukjes snijden en samen met de dressing mengen met eventueel wat extra mayonaise en augurk.