Toscaanse Bonensoep met Palmkool

Toscaanse Bonensoep met Palmkool

Omschrijving

Witte bonen en Cavolo Nero zijn al eeuwenlang een befaamde boerencombi op het Italiaanse platteland. Laat deze Toscaanse Bonen-koolsoep lekker pruttelen terwijl jij andere dingen doet... de pan doet het werk.

Serveren met toast en kruidenboter: Buon Appetito!

Bereidingswijze

  1. Snijd de prei in grove, schuine repen. Halveer de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Snijd of pluk de palmkool fijn.

  2. Doe de pompoen, prei en palmkool in een pan met de groentebouillon, Italiaanse kruiden, laurier en chilivlokken. Breng aan de kook en laat klein half uurtje koken, tot de pompoen zacht begint te worden. Spoel de witte bonen schoon en voeg ze toe aan de soep. Warm goed door. Breng de soep op smaak met zout, peper en de Parmazaan.

  3. Maak de kruidenboter door de kruidenboter kruiden met een teentje knoflook door de roomboter te mengen. Eventueel wat olijfolie toevoegen voor extra smeuïgheid.

  4. Serveer de soep met getoastte boterhammen en de kruidenboter.

Recept en koken: Kruimel.