Toscaanse Bonensoep met Boerenkool (vegan)

Toscaanse Bonensoep met Boerenkool (vegan)

Omschrijving

Witte bonen en Boerenkool (of Cavolo Nero) zijn al eeuwenlang een befaamde boerencombi op het Italiaanse platteland. Laat deze Toscaanse Bonen-Boerenkoolsoep lekker pruttelen terwijl jij andere dingen doet... de pan doet het werk. Je favoriete wintergroenten vinden als vanzelf hun plek in deze fijne verwarmende soep.

Serveren met toast en zelfgemaakte kruidenboter: Buon Appetito!

Tip: De kruidenboter is door het gebruik van cocovit (kokosmargarine) vegan. Vervang voor een vegetarische variant de cocovit eventueel voor roomboter. Edelgist is idem als smaakmaker te vervangen voor Parmezaanse kaas.

Recept, koken en fotografie: Marie Sophie en Mees van Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd de prei in grove, schuine repen. Halveer de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Snijd of pluk de boerenkool fijn.
     
  2. Doe de pompoen, prei en boerenkool in een pan met de groentebouillon, Italiaanse kruiden, laurier en chilivlokken. Breng aan de kook en laat een half uur koken, tot de pompoen zacht begint te worden. Spoel de witte bonen schoon en voeg ze toe aan de soep. Warm goed door. Breng de soep op smaak met zout, peper en de edelgist.
     
  3. Maak de kruidenboter door de peterselie en knoflook superfijn te hakken en deze met wat zout en peper door de cocovit te mengen.
     
  4. Serveer de soep met getoastte boterhammen en de kruidenboter.