Chocolade Rodewijn Truffels (vegan)

Chocolade Rodewijn Truffels (vegan)

Omschrijving

Deze truffels zijn superrijk van smaak, niet te zoet en ook nog eens vegan! Door de rode wijn wordt de chocoladesmaak extra opgehaald, en de truffels krijgen een verassend zuurtje. De zachte, romige structuur maakt het een perfect cadeautje voor valentijn. Als variatie kan je de truffels ook door fijngehakte nootjes rollen, of door gemalen bietenchips, dan krijg je een rode, zoutige buitenkant als tegenhanger voor de zoete binnenkant.  

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Breek de chocolade in kleine stukjes en doe deze in een hittebestendige kom met de kokosroom. Zet de kom op een pannetje heet water op het vuur. Zorg ervoor dat de bodem van de kom het water niet raakt, dit heet au bain-marie.
     
  2. Laat de chocolade helemaal smelten, neem dan de kom van het vuur en meng het met een garde heel goed door de kokosroom, zodat het een egale massa is.
     
  3. Voeg de agavesiroop toe en roer het er weer helemaal doorheen, vervolgens de rode wijn en tenslotte de olijfolie.
     
  4. Doe het chocolademengsel in een bakje en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast. 
     
  5. Neem het mengsel na 4 uur uit de koelkast en rol er bolletjes van met natte handen.
     
  6. Rol de bolletjes door de cacao. Bewaar koel.