Turkse Pide met Spinazie en Fêta (vega)

Turkse Pide met Spinazie en Fêta (vega)

Omschrijving

Snack, voor 6 stuks

Haal de Turkse keuken in huis met het recept voor deze pide’s. Een hele leuk recept voor bij een picknick, hij kan zelfs mee in de broodtrommel. Deze versie is vega, maar met gehakt erdoor is deze ook heel lekker.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Meng de volkorenbloem, gedroogde gist, 1 eetlepel suiker, halve theelepel zout, het lauwwarme water, olie en de melk goed door elkaar tot een soepel deeg.
     
  2. Haal het deeg als het zich tot een soepele bal heeft gevormd uit de kom en kneed het in ongeveer 10 minuten tot een zacht en soepel deeg.
     
  3. Doe een klein laagje olie in de kom, leg de deegbal deeg terug in de kom en dek af met vershoudfolie.
     
  4. Laat het deeg voor één uur rijzen op een warme plaats. Het is goed als het in volume verdubbeld is.
     
  5. Snipper de knoflook en sjalotjes fijn en fruit op laag vuur voor 10 minuten totdat de uien glazig zijn.
     
  6. Bak ondertussen de spinazie samen met peper, zout en chili peper totdat de spinazie geslonken is.
     
  7. Laat de spinazie afkoelen en hak het daarna grof, laat de spinazie goed uitlekken in een zeef.
     
  8. Verwarm de oven op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
     
  9. Verdeel het gerezen deeg in zeg gelijke bollen.
     
  10. Bloem het aanrecht in en rol de bolletjes in ovale plakken uit.
     
  11. Leg de spinazievulling op het deeg, en kruimel de feta erbovenop. Laat aan de zijkant één centimeter afstand.
     
  12. Vouw de zijkanten naar binnen en knijp de uiteindes in een punt.
     
  13. Kluts een ei samen met een klein beetje melk en smeer het deeg in met het eimengsel. Strooi zwarte sesamzaadjes over het deeg.
     
  14. Bak de pide’s in 10 tot 15 minuten goudbruin.