Tzatziki van Komkommer

Tzatziki van Komkommer

Omschrijving

Een Griekse (dip)saus die je binnen een mum van tijd op tafel hebt staan. Lekker bij een gebakken stuk zalm, gekookte aardappels of je zelfgemaakte Griekse souvlaki!

Bereidingswijze

  1. Schil de komkommer
  2. Rasp de komkommer over een grove(kaas)rasp 
  3. Meng in een kom de geraspte komkommer met 3 eetlepels witte wijnazijn, een snufje zout en zet aan de kant.
  4. Als je een handblender hebt, doe er dan 1 teen knoflook met de 5 eetlepels olijfolie in, en maal volledig fijn.
    • Heb je deze niet? Snijd dan de knoflook zo fijn mogelijk
  5. Meng in een andere kom de griekse yoghurt, olijfolie en knoflook (of je blender mengsel) samen tot een glad geheel
  6. Snijd de dille zo fijn mogelijk, en voeg deze ook toe aan het yoghurtmengsel.
  7. Breng op smaak met een eetlepel witte wijnazijn en vers gemalen zout en peper.
  8. Pak een schone theedoek, doe hier de komkommerrasp in, en knijp al het vocht eruit.
  9. Meng het uitgeknepen komkommerrasp door het yoghurtmengsel
  10. Maak de tzatziki af door het te garneren met een takje dille, wat olijfolie en vers gemalen peper.

Serveer met Pitabrood, of bij jouw favoriete (Griekse) recept!