- Schil de komkommer
- Rasp de komkommer over een grove(kaas)rasp
- Meng in een kom de geraspte komkommer met 3 eetlepels witte wijnazijn, een snufje zout en zet aan de kant.
- Als je een handblender hebt, doe er dan 1 teen knoflook met de 5 eetlepels olijfolie in, en maal volledig fijn.
- Heb je deze niet? Snijd dan de knoflook zo fijn mogelijk
- Meng in een andere kom de griekse yoghurt, olijfolie en knoflook (of je blender mengsel) samen tot een glad geheel
- Snijd de dille zo fijn mogelijk, en voeg deze ook toe aan het yoghurtmengsel.
- Breng op smaak met een eetlepel witte wijnazijn en vers gemalen zout en peper.
- Pak een schone theedoek, doe hier de komkommerrasp in, en knijp al het vocht eruit.
- Meng het uitgeknepen komkommerrasp door het yoghurtmengsel
- Maak de tzatziki af door het te garneren met een takje dille, wat olijfolie en vers gemalen peper.
Serveer met Pitabrood, of bij jouw favoriete (Griekse) recept!