Rineke's Uien Plaatkoek met Appel, Sinaasappel en verse Gember

Rineke's Uien Plaatkoek met Appel, Sinaasappel en verse Gember

Omschrijving

Heel makkelijk om in 15 min te maken (en de oven de rest te laten doen) en al net zo makkelijk mee te nemen voor onderweg.

Deze 'koek' van Rineke Dijkinga zit bomvol vitamines en is ook nog eens een streling voor je darmleven.

Bereidingswijze

  1. Doe de oliën in een koekenpan en fruit de uien, knoflook en appels.

  2. Voeg alle specerijen toe en meng goed. Doe het sinaasappelsap (met de pulp) en de rasp erdoor en zet het gas uit.

  3. Meng in een grote kom de eieren, de geraspte ongekookte aardappels en het kokosmeel. Voeg nog een beetje zout of tamari toe. Kluts het geheel even met een mixer met deeghaken en voeg vervolgens het uienmengsel toe.

  4. Meng het geheel en smeer het (op bakpapier) op een plaat. Of doe het in een taartvorm. Druk stevig aan en zet het circa 1 uur in een voorverwarmde oven op 140 graden.

  5. Laat de taart goed afkoelen, schenk er een beetje honing over en zet het in de koelkast om het een paar uur te laten opstijven.

Tip: Als je snel wilt, kun je de uien, appels en aardappelen ook even hakselen in een foodprocessor.

Recept: Rineke Dijkinga