Uit 'Veg!': Sag Aloo met pittige Spinazie en nieuwe Aardappels (vegan)

Uit 'Veg!': Sag Aloo met pittige Spinazie en nieuwe Aardappels (vegan)

Omschrijving

Sag Aloo is een mooie Indiase klassieker. Deze vegetarische (in dit geval zelfs vegan!) curry maak je met pittige spinazie en aardappels. Heerlijke nieuwe aardappels van onze telers. Niet schillen dus! Marie Sophie kookte het recept uit 'Veg', het bekende kookboek van het Britse restaurant River Cottage.

Recept van Hugh Fearnley-Whittingstall, uit 'Veg'.

Koken: Marie Sophie
Fotografie: Mees
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Halveer grotere aardappels of snijd ze in vieren zodat alle stukken ongeveer even groot zijn. Nieuwe aardappels schil je niet, hun velletje is prachtig zacht... ;-)
     
  2. Doe ze in een pan, bedek met water, voeg zout toe en breng aan de kook. Laat 8-12 minuten koken tot ze gaar zijn Giet af. (je kunt hier ook een restje al gekookte aardappels voor gebruiken)
     
  3. Was de Spinazie grondig en doe deze met het aanhangende water in een pan. Deksel erop en zet op middelhoog vuur tot de spinazie is geslonken - dat duurt maar een paar minuten. Giet af en laat in het vergiet staan, tot de Spinazie genoeg is afgekoeld. Knijp er dan met je handen zoveel mogelijk vocht uit. Snijd in grove stukken.
     
  4. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 10 minuten tot deze zacht is. Doe de knoflook, chilipeper, gember en garam masala erbij. Bak een paar minuten mee en snijd dan dikke plakken van de aardappels, die je in de pan doet. Bak deze ook een paar minuten mee.
     
  5. Voeg nu de gesneden Spinazie toe en warm deze op. Het gerecht is zo al lekker, maar je kunt het wat meer luxe maken door er slag- of kokosroom doorheen te roeren. Hoe dan ook, breng op smaak met zout en peper en dien op.