Uit 'Veg!': zelfgemaakte Gnocchi

Uit 'Veg!': zelfgemaakte Gnocchi

Omschrijving

"Gnocchi - kleine hartige aardappelballetjes die smeken om een zware saus, pesto of gewoon veel boter en kaas - is misschien wel mijn ultieme troosteten. En dit zouden wel eens makkelijkste gnocchi kunnen zijn die je ooit maakt."  Hugh van River Cottage weet het smakelijk te vertellen, in zijn kookbijbel 'Veg!'

Hier Marie Sophie's resultaat met dit fijne zelfmaak-recept :-)

Recept: Hugh Fearnley-Whittingstall, uit 'Veg!'

Koken: Marie Sophie
Fotografie: Mees
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Schraap of boen alle schil van de aardappels en snijd plekjes en 'ogen' eruit. Snijd ze in stukken van gelijke grootte. Doe ze in een pan, bedek met water, voeg flink zout toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 8-12 minuten koken, tot ze gaar zijn. Giet af.
     
  2. Pureer de aardappels, maar niet te grondig - de gnocchi moeten ook nog wat textuur hebben. Doe in een schaal en laat afkoelen tot de puree lauw is.
     
  3. Voeg dan de geitenkaas, bloem, het ei en wat zout en peper toe.
     
  4. Vermeng alles grondig met een houten lepel of je handen en maak er een stevig deeg van. Kneed dit een paar minuten zachtjes door en rol er dan dunne worstjes van met een doorsnede van zo'n 1,5 cm. Snijd ze in stukjes van 2,5-3 cm.
     
  5. Breng een grote pan met water aan de kook. Kook de gnocchi in gedeelten in ongeveer 2 minuten gaar. Als ze boven komen drijven, schep je ze met een schuimspaan uit het water en leg je ze op een licht beboterde warme schaal.
     
  6. Dien op met tomatensaus of pesto, of gewoon boter of olijfolie - en flink wat zwarte peper. Maak af, als je wilt, met fijngesneden verse kruiden en de rest van de verkruimelde geitenkaas.