Chocolade Ontbijtje voor (je) Valentijn (vegan, gluten, suiker en tarwe vrij)

Chocolade Ontbijtje voor (je) Valentijn (vegan, gluten, suiker en tarwe vrij)

Omschrijving

Een aller zaligst ontbijtje voor (je) Valentijn! Gemaakt van voornamelijk Bataat van teler Joep, paar rijpe banaantjes, cacao, wat kokosmelk en nog wat entourage in de vorm van je favoriete toppings als zaadjes, nootjes, kokosrasp en (diepvries) fruit. 

Het toetje is erg lekker (volgens onze Hofweb-collega Regina), ontzettend voedend en werkelijk voor (vrijwel) iedereen, want zowel vrij van gluten, dier én suiker. 

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappel, snijd in stukjes, kook gaar en laat afkoelen.

  2. Blend nu de zoete aardappel samen met alle andere ingrediënten tot een gladde en romige mousse. Mocht ie nog een beetje dik zijn, voeg dan nog wat amandelmelk toe.

  3. Proef de mousse. Vind je 'm goed zo? Of wens je nog wat meer zoetigheid? Voeg dan nog wat ahorn siroop toe.

  4. Verdeel de mousse in mooie schaaltjes, voeg het (diepvries)fruit toe en strooi er toppings over die je lekker vindt; nootjes, zaadjes, kokosrasp, etc.

Recept credits: healthinessonline.nl
Koken en fotografie: Kruimel.