Valentijnscake met Granaatappelpitjes en Amandelen

Valentijnscake met Granaatappelpitjes en Amandelen

Omschrijving

Duik de keuken in en maak samen met jouw Valentijn deze heerlijk hartverwarmende kwark-cake, met rode granaatappelpitjes en een vleugje rozenwater.

Wist je dat granaatappel al eeuwenlang symbool staat voor passie, vruchtbaarheid en onsterfelijkheid? Deze zwoele vrucht gedijt het best in subtropische streken en stamt uit het oude Perzië. In de sprookjes van Duizend-en-een-Nacht én in de bijbel heeft de granaatappel een speciale rol als 'liefdesappel'. Geen slecht idee dus, om met Valentijn rijkelijk met deze smakelijke pitjes te strooien :-)

Recept en koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Ontdek alle Valentijnsrecepten 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
     
  2. Smelt de roomboter.
     
  3. Meng alle ingrediënten voor de cake in een kom met een handmixer op de middelste stand tot een egale massa.
     
  4. Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier.
     
  5. Schep het cakebeslag in de vorm en schenk er eventueel een extra scheutje granaatappelsiroop op, roer met een prikker door de bovenkant van de cake.
     
  6. Bak de cake in ongeveer 1 uur helemaal gaar. Test met een prikker; als deze er schoon en droog uit komt is de cake goed.
     
  7. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan en haal de pitjes uit de granaatappel.
     
  8. Laat de cake uit de oven 5 minuten afkoelen. Haal uit de vorm en kwast de bovenkant in met granaatappelsiroop. Bestrooi de plakkerige cake met de amandelschaafsel en extra granaatappelpitjes.