Valentijnskoekjes met Witte Chocolade en Rozenblaadjes

Valentijnskoekjes met Witte Chocolade en Rozenblaadjes

Omschrijving

Bereidingswijze

  1. Rol het bladerdeeg uit bestrooi met ongeveer een kwart van de rietsuiker het oppervlak. Rol met een deegroller lichtjes over het deeg zodat de suiker iets in het deeg komt.

  2. Draai het deeg om zodat de gesuikerde kant onderop ligt en de kortste kanten links en rechts liggen. Bestrooi het oppervlak nu met ongeveer 2/3e van de suiker die over is, zodat er een egale, iets dikkere laag suiker op het deeg komt te liggen.

  3. Pak de onderkant van het deeg en vouw deze tot net onder de helft van het oppervlak. Vouw de bovenkant tot net boven de helft. De onder- en bovenkant van het deeg raken elkaar net niet.

  4. Verdeel nu het laatste beetje suiker over het oppervlak en verspreid tot een egale laag. Vouw nu de onderste helft op de bovenste helft. Druk het voorzichtig aan .

  5. Leg het deeg in de vriezer. Laat 30 minuten rusten.

  6. Verwarm de oven voor op 200 ⁰C.

  7. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie en voeg als het gesmolten is de slagroom toe, roer goed door elkaar.

  8. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd het deeg in plakken van ongeveer 1 cm breed en leg ze 5 cm uit elkaar op de plaat.

  9. Bak ze 8 tot 10 minuten, draai de koekjes om met een spatel en bak ze nog voor ongeveer 5 minuten.

  10. Laat de koekjes iets afkoelen en dip ze een beetje in de chocolade. Versier de koekjes met rozenblaadjes.

Recept: Kruimel.