Home made Vanille Vla met Tutti Frutti

Home made Vanille Vla met Tutti Frutti

Omschrijving

Tutti Frutti, wie kent het niet? Vooral van vroeger waarschijnlijk, van oma of toch nog van bij jezelf thuis? Maar de vraag is, hoe vaak eet je het nog? En wat dacht je van warme home made vanillevla, waanzinnig lekker met Tutti Frutti. 

Marie-Sophie neemt je mee naar vroegere tijden, toen de vla nog van boerenmelk werd gemaakt en warm werd opgediend, al dan niet met Tutti Frutti, aan jou de keus!

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten voor de tuti frutti een dag van tevoren bij elkaar in een kom. Laat de noten en vrucht een nacht weken.
     
  2. Zet voor de vla de melk op een zacht vuurtje.
     
  3. Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Doe het merg met het stokje in de pan en laat 10 minuutjes zachtjes trekken.
     
  4. Roer een papje van de eierdooiers, suiker en maizena. Haal het vanillestokje uit de pan met melk.
     
  5. Giet een beetje van de melk bij het dooiermengsel en doe het dooiermengsel daarna al roerend terug in de pan bij de rest van de melk. Verhit het mengsel al roerend tot het zachtjes gaat koken en begint in te dikken.
     
  6. Serveer direct met de tuti frutti of bewaar in de koelkast met een stukje plasticfolie op de oppervlakte van de vla.