Vega Curry Burgers

Vega Curry Burgers

Omschrijving

Een home made vegaburger mag eigenlijk niet meer ontbreken vandaag de dag tijdens de BBQ. Deze is erg simpel en snel te maken. Wel even van te voren bereiden, want het mengsel moet een uur opstijven in de koelkast, wil je mooie stevige burgers krijgen!

Recept & Fotografie: Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Laat de kikkererwten uitlekken. Snijd de knoflook, peterselie en ui in grove stukken en pureer ze in een foodprocessor met de kikkererwten.
     
  2. Voeg de maïzena, paprikapoeder, kerrie en kaneel toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel wat olijfolie toe als het mengsel te droog is.
     
  3. Maak van het mengsel vier burgers. Laat ze een uur opstijven in de koelkast. Leg een stuk aluminiumfolie op de BBQ, vet in met olie. Bak de burgers in 10 minuten op de aluminiumfolie krokant en gaar, keer halverwege.
     
  4. Snijd de broodjes open en rooster kort op de BBQ. Snijd de tomaat en de ui in plakken. Leg op de onderkant van de broodjes de eikenbladsla en dan de burger. Verdeel hierover de ui en tomaat.
     
  5. Eindig met een flinke dot ketchup!