

Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de hals van de flespompoen en schil rondom. Snijd de hals in plakken van 1 cm dik, kwast ze in met olie. Verdeel de plakken dakpansgewijs over een met bakpapier bekleedde bakplaat van 25x40 cm. Rooster de pompoen 20 minuten.
Rasp ondertussen de oude kaas. Doe de eieren met de roomkaas, de helft van de peterselie en de knoflook in de beker van een staafmixer en pureer tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
Hak de nootjes fijn en doe de helft samen met 50 gram kaas door het ei-mengsel.
Neem de pompoen uit de oven en druk deze iets aan tegen de bakplaat. Schenk het eimengsel erop en bak nog 20 minuten in de oven.
Haal de rol uit de oven en rol vanaf de korte kant voorzichtig op tot een rol. Gebruik hierbij het bakpapier als steun. Bestrooi met de rest van de kaas en zet nog 10 minuten in de oven.
Hak de rest van de peterselie fijn en meng met de olijfolie en de rest van de nootjes.
Serveer de pompoen rol met de peterselie en nootjes.