Taco's met Salsa (vegan of met gehakt)

Taco's met Salsa (vegan of met gehakt)
Download pdf

Het recept

Wist je dat een taco in Mexico eigenlijk ook gewoon een zachte tortilla is? Knapperige taco's zijn een invloed vanuit de Amerikaanse keuken, waar ze graag frituren :-) Voor dit recept gebruik ik zachte piadina's: dat zijn tortilla achtige wraps die je makkelijk vouwt. Deze taco's zijn helemaal vegan, maar toch heel lekker en stoer.

Eet je wel vlees en zuivel? Dan kan je gewoon gehakt gebruiken en de taco's eventueel toppen met wat kaas.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David

Bereidingswijze

  1. Hak de knoflook fijn. Verhit olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook aan. Voeg het vegagehakt en de specerijen toe en bak even mee.
     
  2. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe met een scheutje water. Breng op smaak met wat zout en laat 15 minuten sudderen met de deksel op de pan.
     
  3. Laat de zwarte bonen en mais uitlekken en spoel ze schoon. Voeg ze toe aan het gehaktmengsel en roer goed door. Warm op laag vuur nog 5 minuten door.
     
  4. Snijd voor de salsa de tomaatjesmix in partjes en de avocado in blokjes. Besprenkel met limoensap. Snipper de rode ui en meng de tomaatjes, avocado en ui door elkaar. Breng op smaak met wat zout en een scheutje olijfolie.
     
  5. Warm de piadina's kort op in de magnetron of koekenpan, vouw ze tot een zakje (bekijk hiervoor de foto) vul ze met wat blaadjes sla, schep er de gehaktsaus in en verdeel er wat van de salsa over.

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 1 pakje (Vega) gehakt
  • 1 tl Cayennepeper
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 tl Komijn 
  • 1 tl oregano 
  • 3 flinke trostomaten
  • 1 pot Zwarte bonen
  • 1 pot mais 
     
  • 250 g Wilde tomaatjes mix
  • 1 Avocado
  • Sap van 1 limoen 
  • 1 rode ui 
  • Olijfolie
     
  • 1 pak piadina's 
  • 1 krop sla