Vegan Chocolademousse

Vegan Chocolademousse

Omschrijving

Een 100% vegan chocolademousse, die ''net echt'' lijkt! Dit recept geloof je pas als je het zelf hebt gemaakt, want zeg nou zelf: het vocht van kikkererwten klinkt nou niet heel aantrekkelijk!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de chocolade au-bain-marie
  2. Snij de pecannoten in kleine stukjes
  3. Ontvet de kom, waar je de chocolademousse in wilt maken, met een halve citroen
  4. Klop voor 10 minuten het vocht van een blik kikkererwten met wat citroensap in de kom 
  5. Voeg na de 10 minuten beetje voor beetje de suiker en het merg van een vanillestokje toe
  6. Klop het geheel net zo lang, tot je de kom boven je hoofd durft te houden ;-). Dan weet je dat het goed opgeklopt is.
  7. Mix met een spatel de gesmolten chocolade, de pecannoten en kokos erdoorheen
  8. Verdeel het mengsel over de gewenste glazen, en zet even in de koelkast

Serveer en geniet