Vegan Kaneelscones voor je Valentijn

Vegan Kaneelscones voor je Valentijn

Omschrijving

Zo verras jij je Valentijn plantaardig dit jaar! Klassieke scones maak je uiteraard met ei, roomboter en melk. Maar dat kan natuurlijk ook anders, dacht ons kookteam. We hebben de niet-vegan opties er wel bij gezet, voor als je liever op de klassieke tour gaat.

Serveer er voor de gelegenheid een vegan yoghurt bij (bijv. amandel- of kokosyoghurt)

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder, het zout, de kaneel en de twee eetlepels suiker in een kom. Doe de boter erbij en snijd er met twee messen doorheen. Giet de plantaardige melk erbij en kneed tot een samenhangend deeg.  
     
  2. Rol het deeg uit tot een lap van 2 cm dik. Steek er rondjes uit van 5 cm doorsnee. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, kwast in met wat gesmolten boter of olie en bestrooi met de suiker.  
     
  3. Bak de scones in het midden van de oven in 10 tot 12 minuten goudbruin en gaar. 
     
  4. Serveer met de plantaardige yoghurt en de citroenjam. Ook lekker met aardbeienjam en (al dan niet vegan) slagroom.