Vegan Kerstkransjes

Vegan Kerstkransjes
Download pdf

Het recept

Kerstkoekjes zijn onmisbaar voor de warme gezellige middag die de aanloop zal zijn naar het kerstdiner. Met een lekkere kop thee onder een kleedje op de bank Home Alone kijken en zelfgebakken koekjes eten, veel meer kerst wordt het niet. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Halveer de vanillepeul over de lengte en schraap het merg eruit. Mix met een mixer de vanille en de suiker met de sojaplantaardig samen licht en luchtig. Spatel de bloem erdoor. Verpak het deeg in plasticfolie en laat een half uur rusten in de koelkast.
     
  2. Verwarm de oven voor op 160 graden.
     
  3. Rol het deeg uit tot 3 mm dik. Steek met een ronde uitsteker koekjes van 6-8 cm doorsnee uit het deeg, steek daar een gat uit van 2-3 cm.
     
  4. Leg de koekjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat, laat er een paar cm tussen, en bak ze in 12-14 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen op een rekje.
     
  5. Hak de cranberries, sinaasappelsnippers en pistachenoten grof en meng door elkaar.
     
  6. Roer de poedersuiker los met het limoensap en voeg eventueel wat water toe als het nog te dik is. Dip de bovenkant van de koekjes in het glazuur en bestrooi met het noten-, en fruitmengsel. Laat opstijven.

    Heerlijk bij de thee. 

Ingrediënten

  • 1 Vanillepeul
  • 100 g rietsuiker
  • 200 g Sojaplantaardig
  • 300 g Bloem
  • 50 g Cranberries
  • 50 g Sinaasappelsnippers
  • 50 g pistachenoten, gepeld
  • 100 g poedersuiker
  • 2 el citroensap
  • Evt. Extra water