Eric's Curry Pompoensoep (vegan)

Eric's Curry Pompoensoep (vegan)

Omschrijving

Biologisch dynamisch werkende chefkok Eric van Veluwen bereidde dit heerlijke recept.

Eric van Veluwen is kok, cateraar en duurzaam ondernemer en heeft al diverse streekprojecten rondom biologisch voedsel op zijn naam staan.

Bereidingswijze

  1. Bak in een soeppan, met de olie, de blokjes aardappel, pompoen, wortel en ui aan gedurende 5 minuten.

  2. Voeg de currypasta toe en laat deze nog even meefruiten.

  3. Blus ze dan af met de bouillon en de kokosmelk en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.

  4. De pompoen is nu gaar en heeft samen met de aardappel de soep mooi gebonden.

  5. Voeg de mais toe en op het laatste moment de gesneden peterselie en het sap van de citroen.

  6. Voeg de gehakte radijskiemen toe en breng verder op smaak met koriander.

  7. Dien op met geroosterd (zuurdesem)brood.