Vegan Quiche

Vegan Quiche

Omschrijving

Het 'lekkerste' aan quiche is het romige mengsel van ei, kaas en room wat alles bij elkaar houd. Maar deze passen alle drie niet in een veganistisch dieet. Deze quiche is van korst tot vulling helemaal veganistisch. De edelgist zorgt voor het kazige smaakje, aardappelschijfjes voor een lekker korstje!

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
     
  2. Boen de aardappelen en wortelen schoon. Snijd de aardappelen met een mandoline (of kaasschaaf) in dunne plakjes. Maak van de wortelen lange plakken op de mandoline. Hak de knoflook fijn.
     
  3. Bekleed een ovenschaal met plakjes aardappel. 
     
  4. Maak een papje van kikkererwten, 250 ml water, edelgist, kruiden en knoflook. Breng de rest van het water aan de kook in een pannetje met 2 el olijfolie. Giet het papje erbij als het water kookt. Laat twee minuten doorkoken tot het een dikke saus is. 
     
  5. Giet de saus op de aardappelbodem en leg hier de wortelen op hun kant in, vorm er spiraal van en besprenkel met wat olijfolie. Bak de quiche in 1 uur goudbruin en gaar.