Vegan voorgerecht - Rode Uiensoep

Vegan voorgerecht - Rode Uiensoep

Omschrijving

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Snijd de bovenkant van de knoflook en besprenkel met wat olijfolie. Pak de knoflook in in aluminiumfolie en leg in de oven. Pof de knoflook 45 minuten.

  3. Snijd de rode ui fijn op een mandoline.

  4. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui op laag vuur 20 minuten tot deze helemaal zacht is. Schep regelmatig om.

  5. Voeg de takjes tijm rozemarijn en de bloem toe en schep om, laat de bloem 3 minuten meebakken. Schenk vervolgens de rode wijn en de bouillon erbij, voeg nog 250 ml extra water toe, breng op smaak met zout en peper. Laat de soep 20 minuten stoven.

  6. Snijd het stokbrood in plakken en besprenkel met olijfolie en zout. Rooster in 10 minuten krokant in de oven.

  7. Besmeer de crostini’s met de gepofte knoflook. (de andere helft wordt gebruikt voor de aardappelpuree).

  8. Haal de takken rozemarijn en tijm uit de soep en verdeel de soep over kommen. Leg de crostini’s erop.