Vegan Scrambled Tofu met Tomaat

Vegan Scrambled Tofu met Tomaat

Omschrijving

Een klassieker voor de Paasbrunch, roerei goes Vegan! Maak een look-alike roerei van scrambled tofu en sojaroom, op warme toast met wilde tomaatjes. Bijna magisch, je zult verbaasd staan over het resultaat...

Ik gebruikte hier een theelepel kerrie, waardoor dit gerecht naast een mooie kleur, een lekker hartige smaak krijgt. Kurkuma kan ook, en kleurt je 'roerei' even mooi goudgeel. Een andere goede tip om dit gerecht extra hartig te maken, is door gebakken paddestoelen toe te voegen.
 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Rooster de sneden Zonnelied brood. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met wat grof zeezout.
     
  2. Laat de Tofu uitlekken. Verhit olie in een koekenpan en verkruimel de tofu erboven. Bak het al roerend en druk plat met een spatel. Voeg de kerrie toe en bak al roerend mee. Voeg als laatste de soja cuisine toe en laat indikken. Breng op smaak met wat zout en peper.
     
  3. Snijd de (pruim)tomaatjes in kwarten en snijd de Bosknoflook en rode ui in reepjes. Besprenkel met het citroensap.
     
  4. Verdeel het 'roerei' over de geroosterde boterhammen. Bestrooi met de tomaatjes, bosknoflook en rode ui. Serveer warm.