Vegan Shepherds Pie met Palmkoolpuree

Vegan Shepherds Pie met Palmkoolpuree

Omschrijving

Bereidingswijze

  1. Scheur de paddenstoelen in stukken, snijd de witte kool en venkel in dunne repen en hak de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

  2. verhit olijfolie in een braadpan, bak de paddenstoelen met de knoflook goudbruin. voeg de kool, venkel, tijm en specerijen toe en blus af met de witte wijnazijn, agave en mosterd. Blus af met de bouillon en laat op laag vuur 30 minuten stoven met de deksel op de pan.

  3. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukken. Kook in een pan ruim water in 20 minuten gaar.

  4. Snijd de palmkool in reepjes en bak in een beetje olijfolie zacht. Giet de aardappelen af en stamp met de palmkool en een scheut olie tot een stamppot. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de groenten stoof in een ovenschaal en schep de stamppot erop, strijk glad en maak een patroon met een spatel of vork in de korst voor een extra krokant effect. Besprenkel met olijfolie en rooster de pie in een half uur goudbruin en krokant.