Vegan Traybake met Zoete Aardappel en Kikkererwten

Vegan Traybake met Zoete Aardappel en Kikkererwten

Omschrijving

Deze traybake heeft een aardig lijstje ingrediënten, maar is wel heel makkelijk te maken. Een klein beetje snijden en roeren, en vanaf daar doet de oven het werk. Het gerecht is lekker pittig, maar door de frisse dip kan iedereen ervan mee-eten. Toch iets minder pittig? Verwijder de zaadjes van de rode peper of laat deze helemaal weg.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  2. Was de zoete aardappel en snijd in blokjes. Snijd de paprika in reepjes. Laat de kikkererwten uitlekken en verdeel ze met de paprika en zoete aardappel over een bakplaat. Leg de tomaatjes erbij.
     
  3. Hak de rode peper (voor scherp laat je de zaadlijsten zitten, voor minder scherp verwijder je ze) en de knoflook fijn. Roer met de rest van de kruiden, sho yu saus en sesamolie tot een marinade en giet over de groenten op de bakplaat. Hussel de groenten om.
     
  4. Rooster in 35 minuten gaar in de oven, leg de laatste 5 minuten het naanbrood erbij en bestrooi de groenten met de cashewnoten.
     
  5. Roer de kokosyoghurt en tahin door elkaar. Hak de koriander fijn en strooi over de saus en de tray bake.