Vegan Tzaziki

Vegan Tzaziki

Omschrijving

Deze tzaziki is 100% vegan en makkelijk te maken zonder yoghurt dankzij de veelzijdigheid van cashewnoten! Als je deze noten weekt zijn ze namelijk een perfecte vervanger voor cream cheese, alfredo en andere basis voor romige sauzen. In dit recept vormen de cashewnoten dus de basis; krijg je lekker veel eiwitten binnen!

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Week de cashewnoten de avond van tevoren in water. 
     
  2. Giet ze de volgende dag af, maar bewaar het vocht. Doe ze in een blender samen met de citroensap, de knoflook, zout en de gedroogde dille. Blend tot een gladde, yoghurt achtige massa. Als het te dik blijft kan je wat weekvocht toevoegen.
     
  3. Rasp de komkommer en hak de bieslook fijn. Roer deze door de saus. Maak eventueel af met wat extra zout en verse peper. Deze saus blijft tot vijf dagen goed in de koelkast.