Vegan Uiensaus

Vegan Uiensaus

Omschrijving

Een feestelijk maal heeft natuurlijk een lekkere saus nodig. Deze eet je tijdens feestdagen zoals kerst, maar ook op zondag met de familie of als je vrienden te eten krijgt.

Zacht gestoofde uien en knoflook afgeblust met rodewijnazijn en appelsap. Een hele frisse, smaakvolle combinatie. Lekker bij wat zwaardere gerechten, zoals de geroosterde pompoen of geroosterde aardappelen. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd de rode uien in partjes en snijd de knoflook fijn.
     
  2. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de uien en knoflook op laag vuur aan tot ze zacht zijn. Blus af met de rode wijnazijn en roer de bloem erdoor.
     
  3. Voeg de mosterd en tijm en rozemarijn toe en laat pruttelen tot het dikker wordt. Giet de appelsap erbij een roer goed door.
     
  4. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de jus in een juskom en serveer warm.