Vegan Valentijnrolletjes met Appel en Kaneel

Vegan Valentijnrolletjes met Appel en Kaneel

Omschrijving

Een lekker hapje voor Valentijnsdag is zó gemaakt. Deze vegan appel-kaneel rolletjes misstaan trouwens niet op een ander moment :-) Wist je dat vegan bakken (dus zonder ei en zonder boter) helemaal niet moeilijk is? Wij gebruiken mergarine, een product op basis van kokosolie en sheaolie (zonder palmolie!). Voor regio's Zwolle en Noord Nederland: deze variant. Probeer 'm eens, vegan bakkers!

Recept en koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Ontdek alle Valentijnsrecepten 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  2. Meng de mergarine met de kaneel, kardemom en rietsuiker.
     
  3. Snijd de appel in dunne reepjes.
     
  4. Snijd het bladerdeeg in zes lange stroken. Besmeer de stroken met het mergarine-mengsel en leg de appelschijfjes er dakpansgewijs op tot halverwege. Vouw het deeg over de schijfjes heen en rol op tot er een roosje ontstaat. Druk het eindje van het deeg goed aan.
     
  5. Zet de roosjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze in 20-25 minuten goudbruin en gaar.