Vegan Vanilla Fruitcake met Dadels en Chocolade

Vegan Vanilla Fruitcake met Dadels en Chocolade

Omschrijving

Met deze zalige Vegan Zomerfruit-cake kun je op elk moment voor de dag komen... De combi van het zoete fruit, de chocolade en vanille maakt 'm heel geschikt als toetje of tussendoortje. De dag erna ook heel lekker als ontbijtje, mocht je nog iets kunnen overhouden :-) Dit recept maakt een gezonde fruitcake van 10 tot 12 plakken.

Tip: Soms is het zélfs voor aardbeien, onze zomerkoninkjes, te zonnig - zoals deze week. Als ze niet beschikbaar zijn, kies dan ander lekker zomerfruit, zoals blauwe bessen, bramen, of verse pruimen in kleine stukjes.

Bereidingswijze

  1. Meng eerst alle droge ingrediënten in een kom en verwarm je oven voor op 180 °C.
     

  2. Mix de dadels, de melk en het vanille-extract in je blender tot een gladde massa.
     

  3. Prak de bananen in een kom en voeg de aardbeien (of ander zomerfruit) toe.
     

  4. Mix nu alle ingrediënten door elkaar in een kom, dus de droge en de vochtige delen, inclusief het fruit, de nootjes en de chocolade. Schep het deeg goed door. Gebruik geen mixer :-)zonde van al dat moois!
     

  5. Spatel het deeg in de cakevorm, verdeel de plakjes aardbei of ander fruit over de bovenkant en zet circa 1 uur in de oven. Schakel de oven uit en laat het brood nog 5 min. in de afkoelende oven staan.
     

  6. Haal de cakevorm daarna uit de oven, laat 10 min. staan en haal het brood dan voorzichtig uit de vorm. Laat afkoelen. Snijd in plakken en geniet!

Koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees