Roea's Bietenburgers met Feta en Avocado (vega)

Roea's Bietenburgers met Feta en Avocado (vega)

Omschrijving

Bietenburgers. Van die heerlijke rulle waarbij je 't vlees alles behalve mist. Maar waarom eigenlijk (altijd) vergelijken? Helemaal niet nodig. Gewoon deze van onze collega Roea eten; ontzettend lekker!

Gerecht aangedragen door: Roea
Fotografie: Mees van den Ekart 
Foodstyling: Marie-Sophie Wigbers

Bereidingswijze

  1. Schil de bieten, snijd ze een paar keer doormidden, doe ze samen met de ui en knoflook in een keukenmachine en draai deze fijn.
     

  2. Doe het bietenmengsel in een kom en voeg het ei, havermout en olijfolie toe. Meng dit goed door elkaar. 
     

  3. Brokkel de feta, snijd de basilicum en voeg dit toe aan de bietenmix. Laat dit een half uur (gekoeld) staan, zo kan de havermout het vocht uit de bieten opnemen.
     

  4. Verdeel het mengsel in 4 gelijke balletjes. Maak maak deze vervolgens plat tot een burger. 
     

  5. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de burgers aan beide kanten mooi goudbruin.
     

  6. Snijd de avocado door de helft, haal de pit er uit en maak er mooie reepjes van. Snijd de tomaat, augurk en komkommer in plakjes. 
     

  7. Snijd de broodjes doormidden en beleg met de avocado, plakjes tomaat, plakjes komkommer, augurk en wat rucola/sla. Leg daarna de bietenburger er op. 

Tip: Serveer op een glutenvrij broodje, bijvoorbeeld met wat zoete aardappelfrietjes.