Receptuur & koken: Marie-Sophie Fotografie: David Grafische bewerking: Emiel Samen zijn zij Wauw Factory
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Halveer de pompoen en haal de zaadlijsten eruit. Snijd de pompoen in wedges en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zout, peper en 1 el olijofolie en hussel door. Rooster de pompoen in 25 minuten mooi bruin en gaar.
Kook de quinoa (of couscous) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de bietjes en snijd in blokjes. Kook deze in 15 minuten beetgaar.
Snijd de rode ui en rode kool in reepjes. Besprenkel met wat citroensap. Was de veldsla.
Verdeel de quinoa over vier kommen, verdeel de pompoen, bietjes, ui, rode kool, veldsla, amandelen en kiemen erover.
Roer een dressing van de limoensap, olijfolie en specerijen. Breng op smaak met zout en peper en giet over de kommen. Eet lauwwarm.