Venkel en Boontjes 'Aglio Olio' - met de groe(n)ten van Jonas

Venkel en Boontjes 'Aglio Olio' - met de groe(n)ten van Jonas

Omschrijving

Eenvoud wint. Kraakverse groenten hebben maar weinig nodig om te strálen - dat weten ze in Italië, maar wij weten het ook!

Tuinderszoon Jonas knielt hier tussen zijn planten. "Deze Boontjes moet je wel drie keer in de week oogsten, met zulk weer...", vertelt hij. Da's vroeg beginnen, met zulke temperaturen. Het tropenrooster van de Warmonderhof tuinderij start dan ook om 06.00uur (!) Nog diezelfde dag in de groene kratten bij Hofweb... zo'n kort lijntje met je groenten heb je niet vaak!

Receptuur & Koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet een pan met ruim water en een snuf zout op het vuur voor de sperziebonen, en breng aan de kook. Haal de Sperzieboontjes af en snijd ze schuin in drieën. Kook de Sperziebonen in 7 minuten zacht. Halveer de Venkelknol, verwijder de harde kern en snijd in dunne plakjes. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes.
     
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en chilivlokken toen en fruit tot de knoflook lichtbruin wordt. Voeg de Venkel en de gekookte, afgegoten Sperziebonen en een kneepje honing toe en bak drie minuten al omscheppend mee. Giet de pasta af en laat deze in de pan glijden. Draai het vuur laag, of uit als de pasta nog heel heet is. en schep de groenten en pasta door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
     
  3. Verdeel de pasta over diepe borden en leg er stukjes gerookte zalm op. Maak af met geraspte parmezaan.