Avontuurlijke Appeltaart met Yacon en Cranberries

Avontuurlijke Appeltaart met Yacon en Cranberries

Omschrijving

Avontuurlijk hoor, deze appeltaart met gewone én grondappel.

Grondappel is een benaming voor Yacon, een van oorsprong subtropische groente die in Limburg door Joep van tuinderij de Woag wordt geteeld.

Nou, op avontuur dan maar?

Bereidingswijze

  1. Meng 500 gram zelfrijzend bakmeel, 250 gram boter, 200 gram suiker, 8 gram vanillesuiker, een snufje zout en één ei tot een deeg. Als het deeg mooi soepel is geworden, wikkel het dan in folie en leg het in de koelkast.

  2. Wel de Cranberries (en/of Rozijnen) voor ongeveer 15 minuten in lauwwarm water. En verwarm de oven voor op 180 graden.

  3. Schil de Appel en snijd de in stukjes. Schil ook je Yacon en snijd in blokjes.

    Tip: Wil jij je taart ook zo mooi maken als ons foodteam? Snijd dan de helft van de Appels en Yacon in stukjes en de andere helft in mooie plakjes.

  4. Meng de appelstukjes met wat kaneel. En voeg hier de yaconstukjes en Cranberries aan toe. (Meng de Appel schijfjes ook met wat kaneel)

  5. Nadat het deeg een uurtje heeft gerust heeft kan je het uit de koelkast halen.

  6. Vet de springvorm in (en leg eventueel een bakpapiertje op de bodem) en bekleed met ongeveer ¾ van het deeg. Strooi daarna een beetje maizena op de bodem en bedek met het Appel/Yacon/Cranberrie mengsel. (Of bekleed de springvorm met al het deeg en maak met de Appel- en Yaconschijfjes een prachtig patroon bovenop)

  7. Maak van de rest van het deeg rolletjes en leg in een mooi patroontje op de taart. Klop het andere eitje los en bestrijk de bovenkant van de taart. (dit hoeft dus niet als er geen deeg bovenop ligt)

  8. Zet de taart 60 minuten in de oven.

Recept: Boeregoed.nl
Koken: Karin
Fotografie: Mees