Verse Pasta met Flower Sprouts, Kastanjes, Hazelnoten & Geitenkaas

Verse Pasta met Flower Sprouts, Kastanjes, Hazelnoten & Geitenkaas

Omschrijving

Verse pasta staat altijd lekker snel op tafel.... In dit gerecht combineren Flower Sprouts en gekookte bietjes heerlijk samen, voor een lekker aards en 'winters' smaakje. Dat wordt perfect afgemaakt met de gekookte kastanjes en geroosterde hazelnoten.

Nog nooit gekookte kastanjes gegeten? Flower Sprouts nieuw voor je? Ga voor een beetje avontuur én extra gezondheid op je bord!

Bereidingswijze

  1. Was de flower sprouts grondig en snijdt ze in de lengte in kwarten.
     

  2. Rooster de hazelnoten kort, in een droge pan, en leg ze dan opzij.
     

  3. Smelt 25 gram boter in een grote koekenpan en voeg de fijngesnipperde sjalot toe. Bak enkele minuten.
     

  4. Voeg de flower sprouts toe aan de pan. Breng op smak met wat zout en peper en laat een minuut of drie sudderen, terwijl je blijft roeren.
     

  5. Kook de verse pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
     

  6. Schep de pasta op de borden en verdeel er de gekookte bietenblokjes, de kastanjes en de hazelnoten over. Verkruimel de geitenkaas eroverheen. Meteen opdienen.

Recept en koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart