Verse Pasta met Tuinboontjes, Spek en Parmezaan

Verse Pasta met Tuinboontjes, Spek en Parmezaan

Omschrijving

Italianen weten wel wat lekker is :-) en wij hebben de ingrediënten in huis! Verse jonge Tuinbonen, die zie je niet vaak. Doppen is even een klusje, maar laat je er niet door afschrikken. Echte koks doppen hun eigen boontjes, toch?

Deze variant van de klassieke Pasta-Tuinbonen is voor de vleesliefhebber. Wil je 'm vegetarisch maken, vervang dan de spekjes of Pancetta, door een mooi stukje Feta, of door een goeie hand walnoten of pijnboompitten. Kan heel goed naast die Parmezaanse kaas.

Lees hier meer Tuinbonen-tips en trucs: over de mythe van het dubbeldoppen bijvoorbeeld...

Buon Appetito!

Bereidingswijze

  1. Dop de Tuinbonen en kook ze 2 minuten in water. In juni komt de oogst pas net op gang, nu ze nog zo jong zijn, zijn de boontjes klein en dus snel gaar. Spoel ze af met koud water en laat uitlekken.
     
  2. Kook de verse pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af in een vergiet.
     
  3. Bak de spekjes, Pancetta of ontbijtspek krokant in de olijfolie.
     
  4. Schenk de room bij de uitgebakken spekjes en roer op middelhoog vuur door elkaar; laat 1 minuut zachtjes doorkoken. Het vlees geeft de zilte smaak, waardoor je geen zout hoeft toe te voegen. Voeg wel naar smaak wat peper toe.
     
  5. Doe de Tuinboontjes erbij en draai het vuur laag. Doe vervolgens de uitgelekte pasta erbij en meng alles goed.
     
  6. Schep de pasta in diepe borden en rasp de Parmezaanse kaas erover. Presto!