Vlierbloesem Yoghurt Panna Cotta met verse Aardbeien

Vlierbloesem Yoghurt Panna Cotta met verse Aardbeien

Omschrijving

Panna Cotta van Griekse yoghurt. Met Vlierbloesem en Aardbeien. Simpel. Fris. Lekker. Heeeeel lekker!

Oh ja, geleren kun je met biologische gelatine doen of plantaardig. Beide opties leggen we je in dit recept uit.

Bekijk ook de Aardbeien Vlierbloesem Jam en nog wat Vlierbloesemtips en recepten uit de losse pols.

Bereidingswijze

  1. Week de gelatine 5 minuten in koud water. (sla deze over als je plantaardige araganta gebruikt)

  2. Was de vlierbloesem goed, laat uitlekken op een zeef.

  3. Breng de slagroom op laag vuur tegen de kook aan met de suiker en de vlierbloesem. Laat een paar minuten trekken. Zeef de vlierbloesem uit de hete room en los de gelatine erin op (OF voeg een theelepel araganta toe. Zie ook verpakking). Voeg de Griekse yoghurt toe en roer het geheel goed door.

  4. Schenk de panna cotta in zes glazen en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

  5. Garneer de panna cotta met aardbeien en extra vlierbloesem bloemetjes.

Recept & Styling: Marie en Karin
Foto: Mees