Myrthe's Kruidige Rode Uien Linzensoep

Myrthe's Kruidige Rode Uien Linzensoep

Omschrijving

Linzensoep is zó lekker! Net als uiensoep trouwens. Myrthe maakre d'r een combi van. Met heerlijk afgestemde kruiden en balsamico azijn. Je maak 'm af met een fijne kaastoast.  

Bereidingswijze

  1. Week de linzen een nacht in ruim water.

  2. Pel de uien en snijd ze in dunne halve ringen.

  3. Verwarm ghee in een grote pan met dikke bodem. Bak de uien op matig vuur in 20 minuten goudbruin, zacht en zoet.

  4. Voeg dan laurier, anijs, tijm, linzen en bouillon toe. Kook nog 10-15 minuten op zacht vuur totdat de linzen gaar zijn.

  5. Maak de soep op smaak met balsamico azijn en versgemalen zwarte peper.

  6. Optioneel: serveer de soep met kaastoast. Verwarm een beetje boter in een koekenpan, bak de boterhammen even kort om en om. Bestrooi vervolgens de sneetjes met pittige geraspte kaas. Laat de kaas smelten. Snijd de boterhammen en leg de kaastoast op de soep. Voeg eventueel nog wat groen toe (kiemen of verse peterselie).

Recept: Myrthe Johanson 
Foodstyling: Karin Schuitema en Sandra Stijf
Fotografie: Mees van den Ekart