Voorjaarsstamp met Zoete aardappel, Prei en Raapsteeltjes

Voorjaarsstamp met Zoete aardappel, Prei en Raapsteeltjes

Omschrijving

Deze stamp is heerlijk fris en vol structuur! Met kraakverse raapsteeltjes ultiem, maar lente spinazie smaakt ook waanzinnig.

Door de bataat in honing (of Ahorn siroop voor vegan) en herbes de Provence kruiden te garen, geef je deze stamp een heel fijne Mediterraanse twist!

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in gelijkmatige blokjes van circa 2 x 2 cm.

  2. Verhit olie een wok en rooster de zoete aardappelblokjes in de honing en herbes de provence voor een paar minuutjes op middelhoog vuur en roer steeds goed door.

  3. Snijd ondertussen de prei in grove ringen en voeg toe

  4. Bak in een andere pan de (vegan) spekjes mooi krokant

  5. Was ondertussen de Raapsteeltjes en snijd deze in grove stukken.

  6. Als de prei en zoete aardappelen mooi gaar zijn, voeg je de raapsteeltjes toe.

  7. Voeg de geperste teentjes knoflook en de (vegan) spekjes toe en roer het geheel lekker door elkaar. Te grof naar je zin? Stamp voorzichtjes met de stamper wat fijner, maar niet te! Structuur doet dit potje goed!

  8. Breng op smaak per peper en zout.

Recept: Lambertus
Koken en fotografie: Kruimel.