Pasen '24: Kraakverse Voorjaarssoep met 'n gepocheerd Eitje

Pasen '24: Kraakverse Voorjaarssoep met 'n gepocheerd Eitje

Omschrijving

Bommetje vol. Dat is wat deze soep is. Vol met voorjaarsgroen; raapsteeltjes, prei, waterkers en verse kruiden. En... een gepocheerd eitje die erin drijft. Simpel, voedzaam, ontzettend lekker en een heel leuke eyecatcher op je brunchtafel!

Paasbrunchen doen we dit jaar beter. Lichter verteerbaar. Dus minder of helemaal geen gluten. Fijne zachte geitenkaasjes en minder koolhydraten. En als basis lekker veel voorjaarsgroen direct van onze boeren. Bovendien, de meeste gerechten zijn (klein) kind proof. Ook fijn!

Paas-kook je ook mee? Fijn, want wij - Hofweb en onze boeren - vieren Pasen 't liefst samen met jou. Ontdek alle Paas-brunch gerechten >>

Bereidingswijze

  1. Snijd de raapstelen in kleine stukjes en bak ze in een grote pan met 2 el olijfolie aan. Snijd de prei grof en voeg deze bij de raapstelen. Bak ongeveer 5 minuten. Pers de knoflook en voeg deze toe, bak nog 1 minuut mee zodat het iets bruin kleurt.

  2. Voeg 1 liter water en 1/2 tl zout toe. Breng het aan de kook en laat het 15 minuten koken.

  3. Voeg na 15 minuten de peterselie en dille toe en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Doe in een andere pan een flinke laag water en breng dit tegen de kook aan. Dan zijn er kleine belletjes zichtbaar. Voeg 1 el azijn toe en roer het water zodat er een kolk in het midden ontstaat. Breek voorzichtig het ei boven de kolk. Laat het ei 3 minuten op laag vuur koken. Haal met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken.

  5. Dien de soep op in een diep bord en leg het gepocheerde ei in het midden. Garneer met waterkers en zwarte peper.

Recept: Wauw Factory
Fotografie: Mees