Wafels met Zoete Aardappel en Spinazie

Wafels met Zoete Aardappel en Spinazie

Omschrijving

Serveer deze krokante wafels met hartige bijgerechten. De wafels zijn ook lekker met jam en slagroom. Laat in dat geval de spinazie achterwege en voeg een snufje suiker toe aan het beslag.

Goed voor ongeveer 12 wafels.

Uit 'Bakken met Groente" van Lina Wallentinson

Bereidingswijze

  1. Meng bloem, speltmeel, bakpoeder, 1 theel zout en chilivlokken in een kom.

  2. Klop de eieren en de olie erdoor en meng vervolgens de geraspte zoete aardappel en de spinazie erdoor.

  3. Vet het wafelijzer in met olie of gesmolten boter en schep het beslag erin, ongeveer 3 eetlepels per wafel. Bak de wafels tot ze een mooie kleur hebben.

  4. Serveer ze met pecorino en bladgroente.