Watermeloen Rabarber Granita

Watermeloen Rabarber Granita
Download pdf

Het recept

Slush is echt één van mijn favorieten. Ik houd van de frisse smaken en de structuur van de kristallen. Ook kan je er lekker veel van maken en eens in de zoveel tijd een bekertje vol losschrapen om ervan te genieten. Mijn pro tip voor dit recept; voeg een flinke scheut rum of wodka toe voor de adult versie. Dit maakt de structuur van de granita nog mooier, omdat de alcohol het vriespunt verlaagd, en het is natuurlijk gewoon ook heel erg lekker!

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

 1. Schenk het blikje sparkling watermelon in een pannetje. Snijd de rabarber in reepjes en voeg met de suiker, het zakje witte thee, 4 takjes munt en nog 100 ml water toe. Breng aan de kook, haal na 2 minuten koken het zakje witte thee eruit en kook nog 8 minuten tot de rabarber zacht is. Snijd ondertussen de watermeloen zonder schil in blokken.
   
 2. Doe de watermeloenstukken in een kom en schenk het rabarbermengsel hierbij. Haal de takjes meegekookte munt eruit en pureer het geheel tot het lijkt op een smootie. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur en laat vervolgens 2 tot 4 uur bevriezen in de vriezer. Het gaat sneller als je het in een platte metalen schaal doet (zoals een ovenschaal) maar een kom kan ook.
   
 3. Schraap het mengsel los met een vork en verdeel over glaasjes. Maak af met een takje munt. 

Ingrediënten

 • 6 stengels rabarber
 • ½ kleine watermeloen
 • 8 takjes munt
 • 1 blikje organic sparkling watermelon
 • 100 - 200 g Rietsuiker (naar gewenste zoetheid)
 • 1 zakje Witte thee