Weekend verwenner-ei

Weekend verwenner-ei

Omschrijving

Zo links en rechts kom je via via af en toe in aanraking met het Paleo dieet, reuze interessant, en soms zie je ook écht verrassende resultaten! Eerlijkheidhalve ben ik meer het type genieter, dan dieet-er, maar nieuwsgierig, alert en bewust op voeding; altijd! Zo was ik me afgelopen weekend in ieder geval bewust van het hoge Paleo gehalte van dit heerlijke brouwsel! Ben je liefhebber van een lekker biologisch, of zowaar een Chick on the Move eitje, dan ben je hier in ieder geval goed!

Ontbijt, lunch? Het kan beide en het broodje zul je zeker niet missen! Hoe Paleo is dat?!

Bereidingswijze

  1. Rooster in een droge koekenpan pijnboom- , pompoen- en/of zonnebloempitjes. Regelmatig schudden, totdat ze bruin beginnen te kleuren. Laten afkoelen in een apart (koud) bord.
  2. Scheutje olijfolie in de koekenpan, uitje in mooie grove ringen snijden en samen met geperst teentje knoflook en de gerookte spekblokjes (of gerookte tofu voor de vega) even heel kort aanfruiten. Ondertussen een paprika in kleine blokjes snijden en erbij doen.
  3. Tik nu twee eitjes op het mengsel, wat je het beste compact in de pan kunt houden, zodat de eitjes er mooi op vallen. Let op, niet roeren, gewoon op middel hoog vuur laten bakken!
  4. Ca 4 à 5 tomaatjes in kwartjes snijden en over het mengsel verdelen.
  5. Voeg snufje zout en vers gemalen peper naar smaak toe en nog 5 min. Op laagvuur laten doorbakken.
  6. Was de veldsla en/of de gemengde sla en goed laten uitlekken of met de sla centrifuge goed droog draaien.
  7. Leg de sla op een groot bord. Schep de inhoud van de koekenpan er mooi boven op. Rasp de oude boerenkaas erover en strooi één à twee handjes geroosterde pitjes eroverheen.