Wentelteefjes met gemarineerde Sinaasappel (vega)

Wentelteefjes met gemarineerde Sinaasappel (vega)

Omschrijving

Op deze manier maak je hele lekkere plantaardige wentelteefjes. Lijnzaad fungeert namelijk in dit gerecht als een soort van 'eggless egg' en creert de plakkerige structuur die je normaal van een eitje nodig hebt.

Voor de 'gewone' versie gebruik je natuurlijk net zo makkelijk 300ml melk en twee eieren.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Meng de gebroken lijnzaad met de amandelmelk (of de eieren met de melk), kaneel, gemberpoeder en een kneepje agavesiroop. Laat 15 minuten staan.

  2. Schil ondertussen de sinaasappels en snijd ze in partjes. Doe ze in een kom met de verse geraspte gember, agave, en wat sinaasappelsap. Laat staan tot de broodjes klaar zijn.

  3. Laat het brood weken in het amandelmelk mengsel en bak ze in zonnebloemolie om en om goudbruin.

  4. Leg de broodjes op een bord en schep de sinaasappels erover. Maak af met en poedersuiker. En een takje verse munt als je die in huis hebt.

  5. Lekker met een glaasje jus!