Wieneke's Snelle Broccoliquiche

Wieneke's Snelle Broccoliquiche

Omschrijving

Deze snelle broccoli quiche staat in een mum op tafel, en terwijl hij in de oven staat kun je nog rustig iets anders doen. Net wat je wil, na een drukke werkdag of als je eens wat minder tijd hebt! Vers bladerdeeg hoef je ook niet te ontdooien: dit snelle deeg rol je eenvoudig uit in je quichevorm en vult 'm met de ingrediënten. Hofwebber Wieneke heeft met deze bescheiden maar overheerlijke quiche een exemplaar van Mari Maris' nieuwste kookboek 'Groenten' gewonnen. Voor nóg meer groenteninspiratie :-) Wieneke, gefeliciteerd! 

Klantrecept van Wieneke 
Koken: Mari Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Vet de quichevorm in en verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  2. Rol het bladerdeeg uit in de quichevorm en prik er gaatjes in. 
     
  3. Bak de spekjes en blancheer de broccoli kort. 
     
  4. Verdeel de broccoli, spekjes, walnoten en geitenkaas over de quichevorm.
     
  5. Meng de eieren met de room en kaas en giet over het mengsel heen. 
     
  6. Zet de quiche 30 min in de voorverwarmde oven. Smakelijk eten!