Wildplukpesto met Daslook

Wildplukpesto met Daslook

Omschrijving

Hoor, zie, ruik... én proef het voorjaar! In maart was ik op Wildplukexcursie met meester-plukker Edwin Flores, en leerde een heerlijk recept voor Wildplukpesto met Daslook. Daslook is familie van knoflook, en wordt ook wel 'wilde knoflook' genoemd. Waar te vinden? Nú, volop. In vele bossen, maar ook in het park of in (heem)tuinen. Je gebruikt de brede blaadjes. Waarom niet je dagelijkse 'om' gebruiken om snel en gezond een maaltje bij elkaar te sprokkelen? En dat zónder supermarkt :-) 

Deze Wildplukpesto is heerlijk door pasta, of neem een flinke dot op je groene salade. Brengt een stevige sandwich boerenkaas heerlijk op smaak. De hazelnoten kun je vervangen voor walnoten of andere noten naar smaak.

Recept en koken: Suzanne Vrinte
Meer wildplukinspiratie vind je hier:www.wildplukwijzer.nl 

Bereidingswijze

1. Pluk ongeveer 30 daslookblaadjes, en was ze rustig onder de kraan. je gebruikt het hele blad, maar zorg dat er geen miertjes of takjes meer bij zitten :-) 

2. In een hoge mengbeker, zet er kort de staafmixer op, zodat de vezels al wat gebroken worden. 

3. Voeg de Parmezaanse kaas fijngesneden of geraspt toe, en pulseer enkele malen kort met de staafmixer, hierdoor wordt ’t al een fijner papje. 

4. Nu is het tijd voor de hazelnoten. Als je die toevoegt, sta stand-by met je olijfolie, nu gaat je staafmixer wat harder werken :-) met een scheut olijfolie voorkom je gespetter en geronk in de keuken. 

5. Voeg nu zout, peper en citroensap toe, allen naar smaak. Et voilà: je wildpluk-pesto is klaar!

Meer wildpluktips en -info vind je op www.wildplukwijzer.nl of www.casaforesta.nl